Brusselse stripmuur van de Smurfen ingehuldigd onder grote belangstelling

Brusselse stripmuur van de Smurfen ingehuldigd onder grote belangstelling

De Smurfen maken op hun zestigste verjaardag eindelijk deel uit van het stripmurenparcours van de stad Brussel. Vandaag werd de stripmuur van de Smurfen aan het station Brussel-Centraal feestelijk ingehuldigd door heel wat prominenten met premier Charles Michel (MR), minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), Brussels burgemeester Philippe Close (PS), Veronique Clifford, dochter van Peyo, en verschillende Brusselse schepenen. De stripmuur van de Smurfen is geen typische stripmuur, want de muurschildering bevindt zich op het plafond van de passage onder het Hilton Hotel aan het Europakruispunt, richting de Grote Markt. Het Hilton Hotel droeg zelf ook 25.000 euro bij aan de creatie van het Smurfenplafond.

“De smurfen zijn een nationaal symbool en daarom is hun aanwezigheid belangrijk in de hoofdstad van Europa en zeker hier aan het Centraal Station, waar veel toeristen aankomen”, stelt burgemeester Close. De plafondschildering werd uitgevoerd door de artiesten van Urbana en toont een uitgebreid Smurfendorp met maar liefst 76 verschillende smurfen. Voor de kijklustigen is het dus een hele zoektocht om Rode Smurf, Brilsmurf of Smurfin te vinden.

De stripmuur van de Smurfen is nummer 54 in het stripmurenparcours van de stad Brussel. Na een stripmuur van Steven Sterk is het de tweede hulde aan het werk van striptekenaar Peyo. “Ik hoop dat het werk zal bijdragen aan de bekendheid van de stad en dat veel kinderen en toeristen de smaak van de Belgische strips te pakken krijgen”, vertelt Véronique Culliford, dochter van Peyo.

bron: Belga