Ticketsysteem Disneyland Parijs gehackt

Het ticketsysteem van Disneyland Parijs is gehackt. Iemand met de naam Artex kraakte het FastPass-programma door te kijken naar de QR-code. Zo kon de hacker een onbeperkte hoeveelheid tickets bemachtigen.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Met de FastPass-tickets kunnen bezoekers de lange wachtrijen bij de attracties vermijden. De hacker ontdekte dat er entreebewijzen in omloop waren met QR-codes die op elkaar volgden. "Ik bestelde drie kaartjes en ontdekte dat het eerste ticketnummer eindigde op het getal 40, de tweede op 41 en de derde op 42." Dat vertelde hij aan de Franse tv-zender BFM TV.

Nooit waterdicht

De hacker kon met zijn telefoon nieuwe QR-codes aanmaken, waarmee hij nieuwe kaartjes kon bestellen. Deze werkwijze zou slechts werken bij één soort entreebewijzen, om verder misbruik te voorkomen is niet naar buiten gebracht om welke het gaat.

Volgens de hacker wou hij geen misbruik maken van de situatie, maar wou hij bij Disney aan de bel trekken en hen wijzen op de gemaakte fout. Disneyland Parijs heeft inmiddels laten weten dat computersystemen nooit waterdicht zijn. "We zullen dan ook verbeteringen blijven doorvoeren."