WK 2018 – “Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft”

WK 2018 -
WK 2018 - "Lieten het tempo te veel zakken in eerste helft"

Roberto Martinez zag ook dat zijn Rode Duivels het in de eerste helft niet makkelijk hadden tegen Panama, dat weliswaar zwak speelde maar organisatorisch sterker dan verwacht was. “Ons eerste kwartier was goed, daarna lieten we het tempo te veel zakken”, vatte de bondscoach maandag na de 3-0 zege samen. “Het was onze eerste wedstrijd en misschien wilden we het wel te perfect doen met onze passlijnen. Die kwamen er niet uit en vervolgens zakte het tempo. Dat kon ook aan de omstandigheden liggen, met de vochtigheid en het speelveld. Of misschien moet je ook gewoon wat geluk hebben. We hadden in de eerste helft al kunnen scoren.”
Martinez had op voorhand voorspeld dat de wedstrijd niet snel beslist zou zijn en die voorspelling kwam uit: de Belgen moesten bij een 0-0 gaan rusten. “We hadden correct ingeschat dat we niet op vijf minuten tijd gingen winnen, je moet er negentig minuten voor gaan. Als je niet meteen scoort, moet je bereid zijn hard te werken en door periodes te gaan waarin de tegenstander je op de proeft stelt en waarin je de rust moet behouden. Als team moet je kunnen reageren en dat hebben we gedaan. Ik zag ons vandaag weer groeien en dat moeten we ook de volgende wedstrijd weer doen.”
Net als in de oefeninterlands was Eden Hazard ook tegen Panama vaak het mikpunt van venijnige tackles. “Dat baart me zorgen”, bekende Martinez na de wedstrijd. “Hij kan echt geblesseerd geraken bij een van die tackles.”
Bij een gelijke stand in de groep is het doelsaldo doorslaggevend en met drie treffers zetten de Duivels een stap in de goede richting. “We willen daar echter niet afhankelijk van zijn. Ik hou me daar momenteel ook echt niet mee bezig.”

bron: Belga