WK 2018 - "Dit was niet onze beste wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels hebben al betere wedstrijden gespeeld dan hun WK-opener van maandag in Sotsji tegen Panama. "Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, er stond wel wat druk op", gaf een eerlijke Jan Vertonghen na de wedstrijd toe. Na een magere eerste helft kwam er na de pauze beterschap. Wat volgde was een niet meer dan logische 3-0 zege. "En dat is in principe een goed resultaat voor ons. Bezorgd waren we niet echt bij de rust, maar je staat dan toch liever 2 à 3-0 voor. Dat was niet het geval, maar we wisten dat ze het fysiek moeilijk zouden krijgen en zijn rustig gebleven", aldus de Belgische recordinternational.

Openingswedstrijden zijn altijd lastig en gevaarlijk. Op dit WK zijn de marges op de openingsspeeldag bovendien klein en ondervinden heel wat toplanden problemen. "Op het EK verloren we tegen Italië in onze openingswedstrijd en op het vorige WK wonnen we maar nipt tegen Algerije. Vandaag wonnen we vlotter en bovendien met een clean sheet. Nu komt Tunesië. De ideale situatie is dat we elke wedstrijd verbeteren en vanaf de tweede ronde top zijn. We werken hier nu al twee jaar naartoe en trainen er al weken voor. Het gaf dus wat stress."

Bij de Duivels is het vertrouwen in eigen kunnen groot. "Dit is het beste Belgische team waarin ik al gespeeld heb. Het is compleet, er zit echt alles in: mentaliteit, kwaliteit en ervaring."

bron: Belga