WK 2018 – Taxichauffeur die ongeval veroorzaakte in Moskou verwarde gas- met rempedaal

De taxichauffeur die zaterdag in Moskou op een groep voetgangers is ingereden, heeft tijdens het politieverhoor gezegd dat hij het gas- met het rempedaal verward heeft. Bij het ongeval raakten zeker zeven mensen gewond, onder wie enkele supporters die in de Russische hoofdstad waren voor het WK Voetbal. De Russische politie postte een video van het verhoor op zijn website. “Ik weet niet wat er gebeurd is”, aldus de 28-jarige chauffeur, afkomstig uit Kirgizië, in het verhoor. Hij zegt “zeer bedroefd” te zijn.
Hij was al 20 uur aan het werk, en had de nacht ervoor slechts twee of drie uur geslapen. Hij was op de vlucht geslagen omdat hij bang was dat hij er plaatse gedood zou worden.
Het Kirgizische ministerie van Binnenlandse Zaken liet al weten dat de man “geen enkele band heeft met extremistische organisaties”.
Het ongeval gebeurde in het centrum van de Russische hoofdstad, op 200 meter van het Rode Plein. Moskou ontvangt op dit moment veel bezoekers, nu Rusland gastheer is van de wereldbeker voetbal.
Online gepubliceerde videobeelden tonen een gele taxi die wegrijdt vanachter twee auto’s, op het voetpad terechtkomt en daar voetgangers aanrijdt. Nadat hij enkele meters verderop tot stilstand komt, proberen omstanders de chauffeur uit de auto te trekken. Maar de man kan ontsnappen en rent weg. De politie pakte de chauffeur later op.
Drie van de zeven gewonden, allen Russen, liggen nog in het ziekenhuis. Twee Mexicanen en een Oekraïner raakten ook gewond, maar hebben het ziekenhuis al verlaten.

bron: Belga