WK 2018 – Martinez rekent op De Bruyne als spelmaker en flitsen van Hazard

WK 2018 - Martinez rekent op De Bruyne als spelmaker en flitsen van Hazard

In het elftal van Roberto Martinez zijn de twee sleutelrollen weggelegd voor Kevin De Bruyne en Eden Hazard. “We willen dat De Bruyne als spelmaker bepalend is voor ons. Kevin is een essentiële speler in ons team en met zijn spel heeft hij een invloed op veel ploegmaats rondom hem”, vertelde de bondscoach zondag in Sotsji.
Voorin rekent Martinez dan weer op de flitsen van Eden Hazard, die in de vorm van zijn leven zit en de voorbije wedstrijden onhoudbaar was. “Eden heeft het seizoen afgesloten met een trofee (FA Cup, red) en zo komt hij perfect voorbereid aan de toernooistart, fysiek en mentaal. Dat heeft hij in de laatste twee wedstrijden ook getoond. Ik wil hem niet vergelijken met andere spelers, maar hij is wel klaar om hier een belangrijke rol te spelen als onze aanvoerder. Het komt echter niet alleen aan op Eden en Kevin, ook de andere spelers hebben hun rol. Het team moet goed zijn om de individuele kwaliteiten naar boven te laten komen.”
De spelersgroep oogt gretig, van onderschatting lijkt geen sprake te zijn en dus zou er gewonnen moeten kunnen worden van het toch wel bescheiden Panama. “We hebben veel respect voor onze tegenstander, want ze hebben een mooi verhaal geschreven. Ze zijn er voor de eerste keer bij en ze zullen zich willen tonen. Wij moeten dus de focus houden, alleen zo kan er gewonnen worden.”

bron: Belga