WK 2018 – Braziliaanse bondscoach Tite weet waar het misliep: “Onze afwerking stond niet op punt”

WK 2018 - Braziliaanse bondscoach Tite weet waar het misliep: "Onze afwerking stond niet op punt"

De Braziliaanse bondscoach Tite wilde zondag na de teleurstellende WK-draw in groep E tegen Zwitserland (1-1) de schuld niet aan de Mexicaanse arbitrage geven. “Ik zoek niet naar excuses”, reageerde hij. Toch vond Tite dat de wedstrijdleiding het niet altijd bij het juiste eind had. Onder meer de gelijkmaker van de Zwitser Steven Zuber op corner, die verdediger Miranda vlak voordat hij raak kopte even duwde, was een doorn in het oog van de Zuid-Amerikaanse bondscoach. “Geen discussie over mogelijk”, stelde hij. “Daarna kregen we evenmin een strafschop, maar daar kun je nog wel over redetwisten. Jammer dat het hele proces en systeem met de videoarbiter kennelijk nog niet optimaal werkt.”
“Uiteraard ben ik niet tevreden met dit resultaat”, ging de trainer voort. “Ik wilde deze eerste partij winnen. Tot hun tegentreffer was ik tevreden. Daarna was het minder. Onze afwerking was ook niet goed, wellicht door de stress omdat het onze eerste match was.”
Brazilië krijgt op 22 juni tegen Costa Rica de kans om zijn gemiste start goed te maken. Nadien treft de Seleção nog Servië (27/06).

bron: Belga