Ronde van Zwitserland – Porte viert geboorte zoon met “grootste zege uit carrière”

Ronde van Zwitserland - Porte viert geboorte zoon met
Ronde van Zwitserland - Porte viert geboorte zoon met "grootste zege uit carrière"

Richie Porte had zijn breedste glimlach klaar na de afsluitende tijdrit in de Ronde van Zwitserland. “Noem dit niet zomaar een voorbereidingskoers”, zei de Australiër na zijn eindwinst. Twee weken geleden werd Porte vader van een zoon. Het was al BMC dat de klok sloeg op de slotdag. Nadat de Amerikaans-Zwitserse ploeg van Greg Van Avermaet de hele ronde de leiderstrui in zijn rangen had, won Stefan Küng op de slotdag de tijdrit en Porte het eindklassement. “Echt ongelooflijk”, vond de Australiër. “Ik was naar hier gekomen om te proberen winnen. Maar ook de ploegentijdrit meepikken en de ploegmaats zo’n ongelooflijk werk zien leveren, de hele week zonder enige steun van andere ploegen, en dan de eindzege pakken. Dat betekent veel.”
Porte knoopte zo succesvol met de competitie aan. Na de Ronde van Romandië had hij vijf weken niet gekoerst. “Ik was thuis (in zijn Europese uitvalsbasis Monaco, nvdr.) voor de geboorte van mijn zoon, twee weken geleden. Ik kon maar één nacht bij hem zijn, maar het was top om even thuis te zijn en er een trainingskamp te hebben. Ik denk dat ik nog beter kan doen in de Tour, want ik ben nog niet aan de top van mijn kunnen. Dit is al een goed teken. Ik kijk uit naar juli.”
De Australiër toonde na afloop ook veel respect voor de Ronde van Zwitserland. “Ik moet niet rond de pot draaien: dit was een groot doel. Dit is een heel belangrijke afspraak. Noem dit niet zomaar een voorbereidingskoers voor de Tour, dat zou onrespectvol zijn. Ik zou dit mijn grootste zege durven noemen, ook al won ik ook al koersen als Parijs-Nice en de rondes van Catalonië en Romandië.”

Bron: Belga