Roger Federer pakt 98e titel uit carrière

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roger Federer heeft vandaag het ATP-toernooi in het Duitse Stuttgart (gras/656.015 euro) op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de kersverse nummer een van de wereld de Canadees Milos Raonic (ATP-35), het zevende reekshoofd, in twee sets met 6-4 en 7-6 (7/3). De wedstrijd duurde een uur en twintig minuten. Het was de veertiende ontmoeting tussen Federer en de 27-jarige Raonic. De Zwitser trok in elf duels aan het langste eind, Raonic won slechts drie keer.

De 36-jarige Federer, die begin dit jaar met het Australian Open zijn twintigste grandslamtoernooi won, was er ook al in 2016 en 2017 bij in Stuttgart. Toch stond zijn naam er nog niet op de erelijst. Vorig jaar werd hij namelijk al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Duitser Tommy Haas en twee jaar geleden was de Oostenrijker Dominic Thiem te sterk in de halve finales. Bij zijn derde poging is het dus wel raak.

Federer, die aan een finaleplaats genoeg had om maandag de Spanjaard Rafael Nadal opnieuw af te lossen als nummer een van de wereld, pakte al de 98e ATP-zege uit zijn carrière, de derde dit seizoen. Het was het eerste toernooi voor Federer sinds eind maart. Toen verloor hij in de tweede ronde van het Masters 1.000-toernooi in Miami van de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-150) in drie sets. De Zwitser liet nadien het gravelseizoen links liggen om zich voor te bereiden op Wimbledon, waar hij voor een negende titel gaat.

Bron: Belga