Organisatie tevreden met eerste triatlon door Antwerpse dokken

In Antwerpen vond zondag het eerste ‘Port of Antwerp Triathlon Festival’ plaats. Zo’n 2.100 deelnemers vonden hun weg naar het sportevenement, waarmee ook voor het eerst in de dokken aan het MAS kon worden gezwommen. De organisatie was tevreden en kijkt uit naar de volgende twee edities. De Antwerpse wijk het Eilandje was zondag het toneel van het triatlonevenement, met bijna 200 topatleten, evenveel jongeren tot twaalf, en nog zo’n 1.200 tot 1.400 deelnemers gelijk verdeeld over de recreatieve kwarttriatlon en een ‘Fun Race’.
“Het was een geslaagde eerste editie, zonder incidenten. Het weer voor de sporters was ideaal. Volgend jaar mikken we op zo’n 1.000 deelnemers extra”, klinkt het bij de organisatie. “Het was zeker ook uniek om in de 200 jaar oude dokken te kunnen zwemmen. Misschien kan volgend jaar het dok op een eerste dag worden opgesteld voor een ‘big swim’, met een sportievere dag nadien?”
De triatlon staat voorlopig alvast voor drie jaar gepland. De elitedeelnemers kunnen met hun deelname ook officiële punten scoren voor een deelname aan de Olympische Zomerspelen in Tokio in 2020.
Het gebeuren zorgde met volgens de organisatie nog zo’n 5.000 tot 7.000 toeschouwers ook voor heel wat drukte in de restaurants en cafés in de buurt van het parcours.
Een prominente deelnemer was kandidaat-burgemeester Kris Peeters (CD&V). Burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zich ook geregeld aan sportevenementen waagt, was niet van de partij.

bron: Belga