Küng wint afsluitende tijdrit, Porte pakt eindzege in Ronde van Zwitserland

Stefan Küng (BMC) heeft vandaag de afsluitende tijdrit in de Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. Na 34,1 kilometer in en rond Bellinzona was de Zwitser sneller dan de Deen Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) en de Amerikaan Tejay Van Garderen (BMC). De eindzege is voor de Australiër Richie Porte (BMC). De Pool Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe) bleef lange tijd in de hot seat zitten, maar Sören Kragh Andersen en Stefan Küng deden nog beter. Küng finishte in 39:44 en al snel werd duidelijk dat iedereen zijn tanden ging stukbijten op de tijd van de Zwitser. Ook de klassementsrenners konden niet verrassen, waardoor de ritzege voor Küng was. Andersen werd tweede op 19 seconden, Van Garderen derde op 23 seconden.

Bij de klassementsrenners had gele trui Richie Porte voor aanvang van de tijdrit zeventien seconden voorsprong op de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) en 52 seconden op de Nederlander Wilco Kelderman (Team Sunweb). De eindzege van Porte kwam niet meer in gevaar, waardoor hij de 82e editie van de Ronde van Zwitserland op zijn naam schreef. Na een uitstekende tijdrit werd de Deen Jakob Fuglsang (Astana) alsnog tweede op een minuut en twee seconden. Quintana zakte naar de derde plaats op een minuut en twaalf seconden. Kelderman donderde uiteindelijk nog naar de vijfde plaats.