Bart Aernouts pakt EK-zilver, brons voor Xenia Luxem

Bart Aernouts heeft vandaag zilver behaald op het EK Ironman 70.3 in het Deense Elsinore. De Antwerpenaar, Europees kampioen in 2014, eindigde als derde en tweede Europeaan na de Amerikaan Rodolphe Von Berg en de Brit Adam Bowden. Bij de vrouwen was Xenia Luxem vierde in de wedstrijd, en derde Europese. Von Bergh legde bij de mannen de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen af in 3u40:22. Bowden moest 30 seconden prijsgeven, Aernouts 4:15. Onze landgenoot was achtste na het fietsen, maar liep nadien nog een sterke halve marathon in 1u13:08. Stenn Goetstouwers werd dertiende in 3u51:19.

Bij de vrouwen was de zege voor de Australische Melissa Hauschildt, die voor haar wedstrijd 4u07:18 nodig had. De Deense Helle Frederiksen volgde op 2:25, de Zweedse Sara Svensk op 9:53. Luxem kwam op 19:44 van de Australische winnares over de finish. Voor de voormalige afstandloopster is het de eerste internationale medaille in de triatlon, waarin ze zich sinds 2013 specialiseert.