WK 2018 – Dries Mertens: “Waren eigenlijk al een hele week afscheid aan het nemen van Laurent”

WK 2018 - Dries Mertens:
WK 2018 - Dries Mertens: "Waren eigenlijk al een hele week afscheid aan het nemen van Laurent"

Dries Mertens stond zaterdag de pers te woord twee dagen voor het eerste WK-duel van de Rode Duivels, maandag om 17u00 Belgische tijd tegen Panama. Mertens kreeg veel vragen over het vertrek van Laurent Ciman, maar wilde er niet te veel woorden meer aan vuil maken. “Het vertrek van Laurent was triest, een heel moeilijk moment”, opende Mertens. “Ik heb hem vanmorgen niet meer gezien. Hij heeft wel vrijdag al afscheid genomen van de groep. Eigenlijk hebben we al een hele week afscheid kunnen nemen. Of dat wil zeggen dat Kompany en Vermaelen dichtbij hun terugkeer zijn? Dat weet ik niet. Ze trainen binnen. Ik hoop wel dat ze er zo snel mogelijk bij zijn. Het zijn twee belangrijke spelers.”
Mertens, intussen 31, werd ook gevraagd naar een mogelijk afscheid na het WK. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik heb nog veel zin, ik word ouder, maar ik denk voorlopig helemaal niet aan een afscheid bij de Rode Duivels.”
Over tegenstander Panama was hij duidelijk. “We zullen hen zeker niet onderschatten. De drie punten zijn genoeg, maar het zou toch leuk zijn om ook wat goals te maken. We weten hoe sterk we zijn als team. Hopelijk kunnen we dat tonen op dit WK.”

bron: Belga