WK 2018 – Dries Mertens van supersub tot sleutelspeler

WK 2018 - Dries Mertens van supersub tot sleutelspeler
WK 2018 - Dries Mertens van supersub tot sleutelspeler

Vier jaar geleden begon Dries Mertens aan het WK in Brazilië nog als supersub onder Marc Wilmots, de voorbije jaren is Mertens echter uitgegroeid tot sleutelspeler in het elftal van opvolger Roberto Martinez. De spits van Napoli komt maandag in Sotsji tegen Panama dus met een heel andere status aan de start van zijn tweede WK. “Dat is leuk. Ik voel zelf ook aan dat er wat meer rust in mijn hoofd zit. Dat is de ervaring en daarnaast is er ook meer duidelijkheid rond het type-elftal. In de hele groep zit meer rust en zekerheid. Voor dat eerste WK in Brazilië waren we toch wel nerveuzer”, vertelde Mertens zaterdag in het Fisht-stadion.
Mertens begon in Brazilië tegen Algerije op de bank, viel nadien in en scoorde ook meteen. Ondanks een 0-1 achterstand bij de rust, haalden de Rode Duivels het toch nog met 2-1 en was de trein vertrokken. “Die openingsgoal was een heel mooi moment. Ik hoop het maandag opnieuw te doen. Hoe het nog mooier kan? Met twee doelpunten dan. De drie punten zijn genoeg, al zou het mooi zijn als we toch wat goals kunnen maken. Van onderschatting van de tegenstander is echter geen sprake.”
Voor Mertens zou het tweede WK meteen ook het laatste kunnen zijn. Over vier jaar wordt er wintervoetbal in Qatar gespeeld en dan telt de Leuvenaar 35 lentes. “Daar heb ik nog niet aan gedacht. We worden wat ouder, maar hebben veel zin om hier iets neer te zetten. We weten hoe sterk we zijn en we hopen het dit toernooi te tonen. Het is het derde toernooi met bijna dezelfde groep. Je kan wel zeggen dat we een van de favorieten zijn, en dat voor een klein land als België.”

bron: Belga