WK 2018 - Denemarken wint met kleinste verschil van sterk Peru

Denemarken heeft zaterdag op het WK voetbal met 0-1 van Peru gewonnen in Saransk. Yussuf Poulsen maakte het enige doelpunt, Christian Cueva miste eerder een penalty voor Peru. De betere start was absoluut voor Peru. Een eerste serieuze kans kwam er toen Carrillo na 13 minuten uithaalde met links, doelman Schmeichel kon redden. In het slot van de eerste helft volgde de eerste kans voor de Denen. Invaller Schöne, die de geblesseerde Kvist verving, knalde in de herneming van een vrije trap op doelman Gallese. Kort voor de rust versierde Cueva een Peruviaanse penalty, die pas werd toegekend na tussenkomst van de VAR, maar schoot die zelf metershoog over.

In de tweede helft waren de Denen in het begin sterker, en na 59 minuten leverde dat een doelpunt op. Met een mooie doorsteekpas bediende Eriksen zijn ploegmaat Poulsen, die de 0-1 onhoudbaar tegen de netten trapte. Nadien schakelde Peru een versnelling hoger, en verdiende een tegendoelpunt. Ook in de tweede helft was er de invalbeurt van Paolo Guerrero bij Peru, die eerst niet en dan weer wel naar het WK mocht afreizen na een positieve cocaïnetest. Hij werkte met een hakje net naast tien minuten voor tijd. Peru bleef maar komen via vooral Farfan, maar een doelpunt leverde het niet op.

Henrik Dalsgaard (Brentford, ex-Zulte Waregem) speelde de hele wedstrijd voor de Denen, Lukas Lerager (Girondins Bordeaux, ex-Zulte Waregem) kwam niet van de bank. Eerder haalde Frankrijk het in groep C met 2-1 van Australië.