Topfavorieten Brazilië en Duitsland komen morgen eerste keer in actie

Topfavorieten Brazilië en Duitsland komen morgen eerste keer in actie
Topfavorieten Brazilië en Duitsland komen morgen eerste keer in actie

Met Brazilië en titelverdediger Duitsland moeten twee topfavorieten morgen een eerste keer kleur bekennen op het WK in Rusland. Brazilië neemt het op de openingsspeeldag in groep E op tegen Zwitserland. De partij begint om 20 uur in de Rostov Arena.

Vier jaar na ‘de schande van Belo Horizonte’ (het 1-7 verlies tegen Duitsland) zijn Neymar jr. en co met een duidelijke missie naar Rusland afgereisd: Brazilië een zesde wereldtitel schenken, de eerste sinds 2002. “Het is tijd om de pagina van 2014 om te slaan”, verklaarde Neymar in aanloop naar het WK. “Zeker in een mogelijk duel met Duitsland willen we ons blazoen oppoetsen. Ik zou graag die halve finale nogmaals willen spelen, met mij op het veld dan. Volgens mij zou de uitslag dat anders geweest zijn, daar ben ik eigenlijk zeker van. Maar het noodlot heeft er toen met mijn blessure anders over beslist.”

De Goddelijke Kanaries lijken alvast klaar voor het WK. Het team van coach Tite is al zeventien wedstrijden ongeslagen. Maar ook Zwitserland heeft de goeie vorm beet, zo bewezen ze onlangs met een 1-1 draw tegen Spanje en 2-0 winst tegen Japan.

In dezelfde poule als Brazilië en Zwitserland staan morgennamiddag (14u) in Samara Costa Rica en Servië tegenover elkaar.

In groep F is het morgen om 17 uur uitkijken naar het eerste optreden van Duitsland. De titelverdediger neemt het op tegen Mexico. In een poule met ook nog Zweden en Zuid-Korea (die elkaar maandag treffen) zijn beide landen favoriet om door te stoten naar de achtste finales. De Mannschaft kende een weinig overtuigende voorbereiding, met onder meer 2-1 verlies tegen Oostenrijk en een nipte zege tegen Saoedi-Arabië. Aanvoerder Manuel Neuer lijkt na al zijn blessureleed wel klaar voor de dienst.

Mexico kende evenmin een vlekkeloze voorbereiding. In hun laatste vier oefenmatchen kwamen de Mexicanen slechts een keer tot scoren (tegen Schotland). In de laatste oefenpot ging El Tri met 2-0 onderuit tegen Denemarken.

Bron: Belga