Studenten gaan de strijd aan in dronewedstrijd van Dassault

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de UAV Challenge, georganiseerd door Dassault Aviation, hebben acht teams van ingenieursstudenten de opdracht gekregen om drones te ontwerpen en ze tijdens de finale van dit weekend in DronePort te besturen. Dassault wil met het initiatief jongeren warm maken voor een carrière in de drone- en luchtvaartsector. Al sinds 2014 nemen studenten van het eerste of tweede jaar in de ingenieursopleiding het tegen elkaar op in de Dassault UAV Challenge. Per universiteit of hogeschool vormden de studenten een team dat een hexacopter - een drone met zes rotors - autonoom een opdracht moet laten uitvoeren. Daarvoor konden ze van de ingebouwde sensoren van de drone gebruikmaken.

Elk team kreeg een identiek uitgeruste drone, die ze moesten programmeren om eerst een pilootgestuurde en vervolgens een autonome vlucht te laten nemen. De studenten werkten een volledig academiejaar aan de opdracht. De teams worden beoordeeld op de precisie waarmee ze hun opdracht uitvoerden, maar ook op het vlak van artificiële intelligentie en projectmanagement.

Het winnende team krijgt een vipticket voor een internationaal luchtvaartevenement, zoals een internationale beurs, of een all-inbezoek aan een prestigieuze luchtvaartlocatie, zoals een productie-installatie of testcentrum. Experts van Dassault Aviation zullen de studenten die dag begeleiden. Zondag wordt het winnende team bekendgemaakt.

bron: Belga