Rode Duivels geland in Sotsji

Rode Duivels geland in Sotsji
Rode Duivels geland in Sotsji

De Rode Duivels zijn deze namiddag omstreeks 13u30 (plaatselijke tijd) geland op de luchthaven van Adler, in de buurt van het Russische Sotsji. In die olympische stad nemen ze het maandag in hun WK-opener op tegen de bescheiden debutant Panama. Deze namiddag trainen de troepen van bondscoach Roberto Martinez een eerste keer aan de boorden van de Zwarte Zee en staan Dries Mertens en Adnan Januzaj nadien de pers te woord. Morgen volgt een laatste training in het olympisch stadion van Sotsji, dat de Rode Duivels al goed kennen omdat ze er in maart vorig jaar oefenden tegen Rusland.

Laurent Ciman is er intussen niet meer bij in Sotsji. De verdediger van Los Angeles FC verliet vanochtend de selectie in Moskou en keerde terug naar België. Ciman was als 24e Rode Duivel mee naar Rusland gereisd om de eventuele onbeschikbaarheid van Vincent Kompany of Thomas Vermaelen op te vangen. Het feit dat Ciman meer dan 24 uur voor de deadline reeds de selectie verlaten heeft, doet het beste vermoeden omtrent Kompany en Vermaelen, die herstellen van respectievelijk een lies- en hamstringblessure. De bondscoach is dus van oordeel dat beiden tijdig fit zullen raken. Kompany liep zijn kwetsuur twee weken geleden op in de eerste oefeninterland tegen Portugal, Vermaelen staat al sinds medio mei aan de kant.

De WK-opener van maandag in Sotsji tegen Panama komt sowieso te vroeg voor het tweetal, zij zullen vermoedelijk klaargestoomd worden voor het einde van de groepsfase om er dan in de tweede ronde te staan. Tegen de bescheiden WK-debutant Panama mag Dedryck Boyata zich centraal achterin opmaken voor een basisplaats, met naast hem de ervaren Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Bron: Belga