Morgenochtend al wordt eerste schip in Valencia verwacht

Morgenochtend al wordt eerste schip in Valencia verwacht
Morgenochtend al wordt eerste schip in Valencia verwacht

Morgenochtend om 6 uur wordt het eerste vluchtelingenschip in de haven van de Spaanse stad Valencia verwacht. Het bestuur van de autonome regio Valencia maakte vandaag bekend dat de Aquarius en de twee begeleidende schepen van de Italiaanse marine morgen om 12 uur zouden aankomen, maar een onderdirecteur van de regionale spoeddiensten heeft dat gecorrigeerd. De drie schepen hebben samen 630 vluchtelingen aan boord die een week geleden voor de kust van Libië gered werden. Jorge Suarez, onderdirecteur van de spoeddiensten in de regio Valencia, meldt deze namiddag op Twitter dat de schepen aankomen om 6 uur, 9 uur en 12 uur.

De mensen op weg naar Valencia zijn afkomstig uit 26 landen, 23 Afrikaanse landen, maar ook Afghanistan, Bangladesh en Pakistan. Onder hen zijn, volgens Artsen zonder Grenzen, zes zwangere vrouwen, 11 kinderen jonger dan 5 en 123 niet-begeleide minderjarigen.

Bij aankomst zullen de vluchtelingen, onder meer, opgevangen worden door een paar honderd tolken. Spanje liet vandaag weten dat het ingaat op het Franse aanbod om vluchtelingen, na onderzoek van hun situatie in Spanje, te verwelkomen.

Bron: Belga