Morgen blijft overwegend droog

Deze middag wisselen zon en wolken elkaar af, met vooral in de Ardennen een paar lokale buien. Morgen veel hogere wolkenvelden en nog steeds overwegend droog, met maxima tot 19 graden. Maandag en dinsdag wordt het dikwijls bewolkt met af en toe kans op wat lichte regen. Woensdag wordt droog, vrij warm en zonniger, verwacht het KMI. De maxima vandaag liggen tussen 18 graden aan zee en in de Hoge Venen, en 21 of 22 graden in het centrum.

Vanavond is er in de Ardennen tijdelijk nog kans op een paar plaatselijke buien. Elders is het droog met wolken en lokaal soms brede opklaringen. Komende nacht neemt de bewolking toe en kan er stilaan hier en daar wat gedruppel vallen, maar het blijft grotendeels droog, met minima van 9 tot 14 graden.

Morgen blijft het, op eventueel wat lokaal gedruppel na, overwegend droog. Het is vaak bewolkt met vooral middelhoge en hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in het centrum.

Zondagnacht wordt het meestal zwaarbewolkt. Stilaan vergroot de kans op wat lichte regen of motregen bij minima van 10 tot 15 graden.

Maandag krijgen we veel wolken waaruit soms wat lichte regen kan vallen. De neerslaghoeveelheden blijven echter beperkt en in de loop van de namiddag verschijnen er vanaf het westen opklaringen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen.

bron: Belga