Manuel Neuer heeft volgens bondscoach Löw topvorm beet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Duits bondscoach Joachim Löw twijfelt er niet aan dat Manuel Neuer helemaal gereed is voor het WK. De doelman en aanvoerder van de Duitse nationale ploeg miste door blessureleed bijna het volledige seizoen maar stoomde zich net op tijd klaar voor de wereldbeker. "Hij is weer helemaal de oude. Ik merk het aan zijn beweeglijkheid, zijn reactiesnelheid, zijn uitstraling, zijn voetballende kwaliteiten. Hij maakt een heel zelfzekere en zelfbewuste indruk. Dit is de Manuel Neuer die we kennen", vertelde Löw vandaag in Moskou, daags voor het eerste duel van de Mannschaft tegen Mexico.

Neuer brak in september een middenvoetsbeentje. Pas vorige maand maakte hij zijn langverwachte comeback. Ondanks die weinige speelminuten heeft Löw alle vertrouwen in zijn doelman. "Hij is heel gefocust en geconcentreerd. Hij maakt een heel rustige en stabiele indruk. Met zijn lichaam lijkt alles heel, heel goed in orde."

Duitsland verdedigt in Rusland zijn wereldtitel. De Mannschaft geldt opnieuw als een van de topfavorieten maar dat bezorgt Löw geen bijkomende stress. "We willen tegen Mexico meteen een signaal geven", zegt hij strijdvaardig. "We willen die match winnen. Alle 23 spelers zijn fit en klaar voor zondag. Je voelt dat het niveau van intensiteit steeds maar toeneemt."

Bron: Belga