Griezmann is blij met videoref

Griezmann is blij met videoref
Griezmann is blij met videoref

Antoine Griezmann speelde vandaag net als zijn teamgenoten bij Frankrijk geen grootse wedstrijd tegen Australië. Maar met een treffer was de vedette van Atletico Madrid wel meteen bepalend. “Het was geen grote match van ons, evenmin van mij. Maar het is belangrijk met een zege te kunnen beginnen. We weten dat we nog beter kunnen, en ik weet dat ik veel beter kan”, was hij zelfkritisch na de wedstrijd. “We moeten rustig blijven. De drie invallers deden het goed. Dat is de mentaliteit die we moeten behouden.”

Griezmann opende iets voor het uur de score met een strafschop. De ref legde de bal pas op de stip na tussenkomst van de videoref. “Volgens mij was het penalty. Hij raakt mijn linkervoet. Ik voelde ook echt iets. Ik ben blij dat er in zo’n gevallen video is.”

Na de goal van Griezmann maakte Australië via aanvoerder Jedinak, ook met een penalty, snel gelijk. Maar Paul Pogba verloste Les Bleus door twaalf minuten voor tijd de 2-1 voorbij Mat Ryan te jagen.

“Het was een lastige wedstrijd maar we hebben niet opgegeven en konden op het einde scoren”, zei de middenvelder van Manchester United na de nipte zege. “Dit is een WK, er zijn geen kleine ploegen. Bij mijn goal krijg ik veel hulp van een Australiër maar hij ging binnen en dat telt. Of je nu scoort met de oren, de neus, de voet, zolang hij maar tegen de netten hangt.”

Didier Deschamps was blij met de driepunter maar had zijn team zien afzien. “Het was niet eenvoudig maar een zege in de eerste match is belangrijk”, aldus de Franse trainer. “Australië heeft ons tot het uiterste gedreven. We maakten weinig grote fouten maar in balbezit hadden we meer moeten ondernemen. Dit is een WK, elke ploeg is goed voorbereid.”

Bert van Marwijk, coach van de Australiërs, baalde na de nederlaag maar was ook fier op zijn spelers. “We hebben goed gespeeld. Niemand had dit van ons verwacht tegen Frankrijk. Ik ben fier en ontgoocheld”, aldus de Nederlander. “Soms wisten de Fransen het niet meer, dat gaven ze zelf toe, en da’s een mooi compliment. We verliezen door een betwistbare strafschop maar ik kan mijn spelers niets verwijten. Ik moet hen feliciteren, ze verdienden meer. De volgende match wordt weer anders maar dit geeft vertrouwen.”

Bron: Belga