Frédéric Caudron en Eddy Leppens uitgeschakeld in achtste finales op WB driebanden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frédéric Caudron (UMB-1) en Eddy Leppens (UMB-17) zijn er vandaag in Blankenberge niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het derde wereldbekertoernooi driebanden te plaatsen. Wereldkampioen Caudron moest in zijn achtste finale het onderspit delven voor de Spanjaard Juan David Zapata (UMB-113). Die maakte er 40-29 van in dertien beurten, goed voor een gemiddelde van 3,076 en dat ondanks een reeks van vijftien caramboles van Caudron. Leppens moest in 23 beurten met het kleinste verschil, 40-39, de duimen leggen voor de Turk Semih Sayginer (UMB-23).

Eddy Merckx (UMB-2) speelt zijn achtste finale deze namiddag. Hij geeft de Vietnamees Ngo Dinh Nai partij (UMB-20).

Na twee manches gaat Caudron aan de leiding in de Wereldbeker. De 50-jarige Henegouwer won in Antalya en was halvefinalist in Ho Chi Minh. Met 118 punten gaat hij de Vietnamezen Tran Quyet Chien en Ngo voor. Die laatste is de enige die hem in Blankenberge de leidersplaats nog kan afsnoepen. Nummer een van de wereld blijft "The Extraterrestrial" sowieso.

Na Blankenberge volgen er nog wereldbekermanches in Porto (2-8 juli), La Baule (22-28 oktober) en Hurghada (2-8 december).

bron: Belga