Frankrijk heeft weinig overschot tegen Australië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Favoriet Frankrijk is met een kleine zege begonnen aan het WK. Les Bleus wonnen vanmiddag in Kazan hun openingsmatch in groep C met 2-1 van Australië. De videoref speelde voor het eerst in deze Wereldbeker een bepalende rol. Didier Deschamps koos voorin voor Ousmane Dembélé in plaats van Giroud naast vaste waarden Griezmann en Mbappé. Met een gemiddelde leeftijd van 24,5 jaar bracht de Franse coach een jong elftal tussen de lijnen. Het was van het eerste WK in 1930 geleden dat de Fransen met een jonger team aan de wereldbeker startten.

Bij Australië zette Bert van Marwijk de ervaren Tim Cahill (38), toe aan zijn vierde WK, op de bank. Mat Ryan stond zoals verwacht tussen de palen. De voormalige doelman van Club Brugge en Genk kon zich in de openingsfase meteen enkele keren onderscheiden, al viel de eerste grote kans aan de overzijde. Na een vrijschop van Mooy had Lloris een heel goeie reflex nodig om de 0-1 uit zijn kooi te houden. Het was meteen het belangrijkste doelgevaar uit de eerste periode. Frankrijk had wel het overwicht maar speelde te traag en te statisch om echt gevaar te creëren. Zo werd er gerust bij 0-0.

Na de koffie vielen de doelpunten wel. Antoine Griezmann opende in de 58e minuut de score vanop de stip. De Uruguayaanse ref Andres Cunha had aanvankelijk geen strafschop gefloten voor een tackle van Risdon op de Atleticospits maar kende na het bekijken van videobeelden toch een elfmeter toe.

Amper vier minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Umtiti beging onnodig handspel in de eigen zestien. Aanvoerder Jedinak nam het cadeau dankbaar in ontvangst.

Twintig minuten voor tijd gooide Deschamps met Fekir en Giroud voor Dembélé en Griezmann twee verse spitsen in de strijd, op zoek naar de 2-1. Die viel in de 78e minuut. Paul Pogba verschalkte Ryan, via een Australisch been, met een lob. De bal raakte eerst de lat maar overschreed daarna duidelijk de doellijn. Zo kon Frankrijk zijn eerste groepsmatch alsnog met een driepunter afsluiten.

Peru en Denemarken zijn de twee andere landen in groep C. Zij treffen elkaar om 18u in Saransk.

Bron: Belga