Démare wint achtste rit, Porte blijft leider in Ronde van Zwitserland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft vandaag de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. Na een rit van 123,8 kilometer in en rond Bellinzona bleef de Franse kampioen in de sprint de Colombiaan Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en de Noorse Europese kampioen Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) voor. De Australiër Richie Porte (BMC) blijft leider. De rit was net officieel op gang gevlagd toen Willie Smit (Katusha), Nathan Brown (Education First), Edward Dunbar (Aqua Blue Sport) en Paul Ourselin (Direct Energie) wegsprongen uit het peloton. De vier vluchters kregen net wat minder dan twee minuten voorsprong van het peloton. Op zes kilometer van de streep was het lied van de vluchters uitgezongen en haalde het peloton hen in. In de sprint bleek Démare de snelste te zijn. Gaviria spurtte naar de tweede plaats, Kristoff werd derde. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was de beste Belg op de vijfde plaats.

In het klassement blijft Richie Porte leider. Hij heeft zeventien seconden voorsprong op de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar). De Nederlander Wilco Kelderman (Team Sunweb) is derde en volgt op 52 seconden.

Morgen staat met een individuele tijdrit de negende en laatste etappe op het programma. De renners moeten dan in en rond Bellinzona 34 kilometer afleggen. Vorig jaar ging de eindzege naar de Sloveen Simon Spilak.

bron: Belga