Mode met een Belgisch kantje

Een beetje eigenliefde kan nooit kwaad, en al helemaal niet wanneer het over Belgische mode gaat. Al shoppend de lokale handel steunen, het milieu redden of onze nationale voetbalploeg een hart onder de riem steken? Daar zeggen we geen ‘nee' tegen.
door
marketing
Leestijd 1 min.

DIY – dierensweater

Heb je altijd al van een carrière als designer gedroomd? Haast je dan naar de website van de sympathieke Brusselse ontwerpster Ilke Cop, waar je momenteel je eigen ‘Pet Revolution'-sweater kan ontwerpen. Zo kan je kiezen tussen drie prints (een haai, een kat en een dino), drie modellen en zeven kleuren. Zodra je ontwerp klaar is, doet het label de rest. Vanaf dan is het enkel (on)geduldig wachten tot het pakketje arriveert.

De sweaters zijn nog te bestellen tot eind juni. Prijzen beginnen vanaf 89 euro.

Graag traag

Foto A. Popelier

Bij het nieuwe, Belgische label Marjan Storme mag het allemaal iets trager. De ontwerpster maakt er een erezaak van om de productie van haar kleding volledig in eigen land te houden en alles moet zo duurzaam mogelijk verlopen. Verwacht je dus niet aan tien collecties per jaar, maar wel aan weldoordachte, tijdloze stuks.

Meer info en prijzen via marjanstorme.be.

Stijlvol supporteren

Voor de jonge voetbalsupporters heeft JBC het perfecte gadget gelanceerd: een zingend voetbalshirt. Met een druk op de knop knalt de ‘Brabanconne' uit de luidsprekers van het kledingstuk. Kwestie van de sfeer in de huiskamer instant op te krikken...

Het shirt krijg je gratis bij aankoop van 50 euro in de JBC.