Wisselend bewolkt en meestal droog

Wisselend bewolkt en meestal droog

Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het oosten van het land is een lokale bui mogelijk. In de kuststreek is het zonniger. De maxima liggen tussen 19 en lokaal 24 graden. Er waait een zwakke veranderlijke wind, ruimend naar west tot zuidwest en aan zee aanwakkerend tot soms matig, meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het droog. In de noordwestelijke landshelft wordt het lichtbewolkt, elders is het gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt. De minima schommelen tussen 9 en 13 graden, bij een zwakke zuidwestelijke wind. Aan zee waait de wind soms matig. In de Ardennen staat er een zwakke veranderlijke wind.

Morgen begint droog met brede opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een lokale bui, vooral dan in het zuiden en het oosten van het land. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Zondag wordt het wisselend bewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De kans op een bui is opnieuw het grootst in de Ardennen. Het wordt iets minder warm, met maxima van 15 tot 20 graden.

bron: Belga