Primera Division – Antoine Griezmann blijft Atletico Madrid trouw

Primera Division - Antoine Griezmann blijft Atletico Madrid trouw
Primera Division - Antoine Griezmann blijft Atletico Madrid trouw

Antoine Griezmann zal ook volgend seizoen de kleuren van Atletico Madrid verdedigen. De Franse international werd het hof gemaakt door FC Barcelona, maar blijft in de Spaanse hoofdstad voetballen. De 27-jarige Griezmann maakte het nieuws donderdagavond bekend tijdens een documentaire getiteld “De beslissing” op de Spaanse betaalzender Movistar.
“Ik heb beslist te blijven”, vertelde Griezmann. “Atletico doet er alles aan om topspelers aan te trekken zodat we in eigen huis de Champions League kunnen winnen.”
De finale van de Champions League wordt volgend seizoen in het stadion van Atletico gespeeld.
Twee dagen geleden liet Griezmann tijdens een persmoment in het Franse WK-basiskamp in het Russische Istra nog optekenen dat hij de knoop had doorgehakt maar het “noch het moment noch de plaats” was om duidelijkheid te scheppen. Die komt er nu dus toch.
Catalaanse media berichtten dat Barcelona de afkoopclausule van 100 miljoen euro zou ophoesten om hem los te weken bij Atletico. Madrileense bronnen meldden dan weer dat de Fransman een contractverlenging bij Atletico zou tekenen. In ruil zou zijn jaarsalaris stijgen van 14 naar 20 miljoen euro.
Griezmann voetbalt sinds de zomer van 2014 voor Atletico Madrid. Hij scoorde in vier seizoenen 79 competitiegoals voor Los Colchoneros, waarmee hij vorige maand de Europa League won. In de finale tegen Marseille (3-0) was de spits met twee goals beslissend. In 2016 verloor Griezmann met zijn club de Champions Leaguefinale tegen stadsgenoot Real na strafschoppen.
Op het WK in Rusland is Griezmann (54 caps, 20 goals) met Frankrijk een van de topfavorieten voor de titel. Les Bleus openen hun toernooi zaterdag met een duel tegen Australië.

Bron: Belga