Duitse deelstaat Beieren wil niet dat steden dieselverbod invoeren

Duitse deelstaat Beieren wil niet dat steden dieselverbod invoeren

De minister-president van de Duitse deelstaat Beieren, Markus Söder (CSU), wil met een miljoenenpakket aan maatregelen verhinderen dat steden in Beieren een dieselverbod invoeren. Dat heeft hij vandaag in München gezegd. “Een zaak is duidelijk: Beieren is autoland, en hier zijn we tegen rijverboden. Die brengen weinig op en hinderen enkel het verkeer en de burger”, aldus Söder.

De deelstaatregering is niet tegen de invoering van limieten, “maar we willen ook meer gezond verstand tonen”. Voor de verbetering van de luchtkwaliteit in de steden in Beieren komt er een nieuw autopact met verschillende maatregelen.

“We willen in Beieren starten met wetenschappelijk onderzoek. Welke grenswaarden zijn daadwerkelijk zinvol en relevant voor de volksgezondheid en hoe verhouden ze zich tot andere grenswaarden.”

Söder verwijst als voorbeeld naar het dieselverbod in Hamburg. “Hoe absurd is dit in de praktijk. Daar zijn enkele straten verboden geworden en iedereen rijdt er gewoon omheen. Dat is geen oplossing voor vervuiling.”

bron: Belga