“Cristiano Ronaldo aanvaardt schikking van 18,8 miljoen euro met Spaanse fiscus”

Cristiano Ronaldo aanvaardt schikking van 18,8 miljoen euro met Spaanse fiscus
Cristiano Ronaldo aanvaardt schikking van 18,8 miljoen euro met Spaanse fiscus

Cristiano Ronaldo zou bereid zijn 18,8 miljoen euro te betalen aan de Spaanse fiscus, zo heeft AFP uit gerechtelijke bronnen vernomen. De sterspeler van Real Madrid werd vorig jaar door de Spaanse belastingdienst beschuldigd van het ontduiken van belastingen over portretrechten, waarbij het zou gaan om een bedrag van ruim veertien miljoen euro. Het gaat om een voorakkoord dat de advocaten van Ronaldo en vertegenwoordigers van de fiscus hebben bereikt. Het moet nog geratificeerd worden door de fiscus.

Ronaldo deed eerder dit jaar aan de fiscus een voorstel om dat bedrag terug te betalen en een schuldbekentenis te ondertekenen, in ruil voor een verkorte gevangenisstraf van twee jaar, die hij niet zou moeten uitzitten vanwege een blanco strafblad. De fiscus ging daar niet op in.

Zijn aartsrivaal van FC Barcelona, de Argentijn Lionel Messi, werd op zijn beurt in 2016 veroordeeld voor fiscale fraude. Hij moest 2 miljoen euro ophoesten en kreeg 21 maanden gevangenisstraf, die omgezet werd in een bijkomende boete van 252.000 euro, ofwel 400 euro per dag in de cel.

bron: Belga