Algemene Vergadering KBVB – Gérard Linard stapt niet op als bondsvoorzitter

Algemene Vergadering KBVB - Gérard Linard stapt niet op als bondsvoorzitter
Algemene Vergadering KBVB - Gérard Linard stapt niet op als bondsvoorzitter

Gérard Linard is niet zinnens af te treden als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat heeft Linard vrijdagavond gezegd aan Belga na de interpellatie van enkele Vlaamse clubs tegen de verlenging van zijn mandaat. “Ik wil vooruit met de KBVB en het Belgisch voetbal in het algemeen. Dan moet je ook door moeilijke momenten en neem je moeilijke beslissingen. Neen, deze stemming verandert mijn overtuiging niet. Ik ga door”, zei de 75-jarige Linard stellig.
Op een geheime stemming tijdens de Statutaire Algemene Vergadering van de KBVB keerde 61,75 procent van de 409 stemgerechtigden zich tegen de beslissing van het Uitvoerend Comité van de KBVB om het mandaat van Linard over de leeftijdsgrens van 75 jaar te tillen. Dat kan hoogstens beschouwd worden als een motie van wantrouwen, maar heeft geen directe gevolgen. De stemming kan de beslissing niet ongedaan maken.
Linard was speciaal voor de jaarlijkse Statutaire Algemene Vergadering teruggekeerd uit Rusland, waar het WK plaatsvindt. Vrijdagnamiddag landde hij in Zaventem, zaterdag keert hij terug naar Moskou.

bron: Belga