Kim Kardashian pleit voor grote aanpassing van Twitter

Kim Kardashian pleit voor grote aanpassing van Twitter
AFP / A. Weiss

Als het van Kim Kardashian afhangt, kunnen we binnenkort de typfouten in onze tweets aanpassen met een ‘Edit’-knop. Momenteel kan je enkel de foute tweet verwijderen en een nieuwe posten. Ze besprak het idee met de oprichter en CEO van het bedrijf en was heel tevreden na hun gesprek.

Kim Kardashian, wat kan ze eigenlijk niet? Het zou binnenkort zomaar kunnen dat de realityster voor een revolutie zorgt op Twitter. De Amerikaanse is namelijk grote voorstander van de toevoeging van een ‘Edit’-knop aan de micoblogsite. Daarmee zou je dan kleine foutjes kunnen verbeteren en moet je niet steeds opnieuw een volledig nieuwe tweet aanmaken. Ze pitchte het idee zelfs aan Jack Dorsey, de oprichter en CEO van het bedrijf.

“Nu weet ik waarom ik uitgenodigd was”

De twee ontmoetten elkaar op het verjaardagsfeest van Kayne West, de man van Kim. Ze hadden het lang over de manier waarop de communicatie tussen mensen zal veranderen. Iets waar de Kardashian-telg een expert in is, aangezien ze 60 miljoen volgers heeft op Twitter. Tijdens het gesprek legde ze hem ook het idee van de ‘Edit’-knop voor.

Dorsey reageerde iets later ook op de tweet van Kim Kardashian. Al liet hij niet in zijn kaarten en lachte de opmerking weg met een mopje.


Het idee werd wel gretig opgepikt online. Heel wat mensen vragen al een tijdje om de functie. Maar er zijn ook gebruikers die het liever niet zien gebeuren. Zij vrezen dat het mensen de mogelijkheid geeft om verklaringen uit het verleden aan te passen of zelfs te verwijderen.