Regen op komst

Deze namiddag trekt een zwakke regenzone traag van west naar oost over het land. In het oosten van het land blijft het daardoor nog een tijdlang droog. Tijdens het tweede deel van de namiddag wordt het aan de kust opnieuw droog met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 17 à 18 graden in de Ardennen en aan de kust en 18 of 20 graden elders. Dat meldt het KMI. Morgen wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het oosten van het land is een lokale bui mogelijk. In de kuststreek is het zonniger. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden.

Zaterdag begint droog met brede opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een lokale bui, vooral in het zuiden van het land. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Zondag wordt het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De kans op een bui is opnieuw het grootst in de Ardennen. Het wordt iets minder warm, met op de meeste plaatsen maxima tot 19 à 20 graden.

Maandag en dinsdag trekken enkele zwakke storingen van west naar oost over het land en krijgen we een eerder grijs en regenachtig weerbeeld. De neerslaghoeveelheden blijven echter beperkt en tussen de regenzones door verwachten we droge momenten met brede opklaringen. De maxima liggen net boven 20 graden in het centrum van het land.

De tweede helft van volgende week lijkt een hogedrukgebied ons weerbeeld te zullen bepalen. Woensdag en donderdag worden zonnig en droog met temperaturen die stijgen tot 24 à 25 graden.

bron: Belga