Nieuwe verdachte aangehouden in onderzoek naar matchfixing in het tennis

Nieuwe verdachte aangehouden in onderzoek naar matchfixing in het tennis

In het onderzoek naar de Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis, heeft de onderzoeksrechter in Oudenaarde een nieuwe verdachte aangehouden. Dat meldt het federaal parket. Vorige week werden al vijf personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het onderzoek bracht aan het licht dat een Armeens-Belgische bende tussen 2014 en nu professionele tennissers actief zou hebben omgekocht om wedstrijduitslagen te regelen en met voorkennis te gokken. De verdachten hebben bijna allemaal hetzelfde profiel: geen inkomen, geen werk en financieel aan de grond. Ze kregen instructies om cashgeld in te zetten in wedkantoren op buitenlandse sportwedstrijden van de lagere klassen. Ze richtten zich daarbij op wedstrijden van kleinere toernooien uit het Futures- en Challenger-circuit, waar meestal geen cameraopnames zijn.

De huiszoekingen vonden vorige week plaats in Sint-Gillis (2), Vilvoorde, Mechelen (4), Ukkel, Laken, Jette (2), Schaarbeek (2), Sint-Agatha-Berchem, Geraardsbergen (4), La Louvière, Sint-Joost-ten-Node en Watermaal-Bosvoorde. Op vraag van de Belgische onderzoeksrechter werd simultaan opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Slovakije, Nederland en de VS.

Gisteren werd een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om Karen H. (32), ook van Armeense nationaliteit. De man werd in verdenking gesteld voor corruptie, witwassen van geld, valsheid in geschrifte, lidmaatschap van een criminele organisatie en inbreuken op de wetgeving op kansspelen.

bron: Belga