Medialaan investeert in hoogtechnologische studio’s voor radiozenders Joe en Q-Music

Medialaan investeert in hoogtechnologische studio's voor radiozenders Joe en Q-Music

Medialaan, de moederholding van onder meer de commerciële tv-zenders VTM en Q2, investeert 3,1 miljoen euro in nieuwe, hoogtechnologische radiostudio’s voor Joe en Q-Music. De nieuwe radiostudio’s komen aan de inkom van het Medialaangebouw in Vilvoorde. Dat heeft de persdienst van de commerciële mediagroep vandaag bekendgemaakt. De werken aan de nieuwe radiostudio’s starten in september 2018. De verhuis van de radiostudio’s en redactie, van de tweede verdieping naar het gelijkvloers, staat gepland in maart 2019. De nieuwe radiostudio’s zullen 1.200 m² in beslag nemen en een 100-tal mensen zullen er elke dag werken. Naast het vernieuwen van alle infrastructuur in de radiostudio’s, komt er ook een nieuwe studio voor optredens van artiesten. In alle radiostudio’s komen ook meer camera’s en er wordt een aparte videoproductieruimte voorzien.

Volgens An Caers, directeur radio van Medialaan, zijn de huidige radiostudio’s meer dan 10 jaar in gebruik. “Het is hoog tijd om te vernieuwen. We bouwen daarom nieuwe state of the art-studio’s voor onze twee radiomerken. Met de nieuwe studio’s die audio en video combineren, zijn we helemaal klaar voor innovaties van de toekomst en kunnen we ook meer dan ooit digitale initiatieven nemen.”

Ook Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, reageert donderdag verheugd in het persbericht van Medialaan. “Meer en meer wordt duidelijk dat de fusie van Medialaan en De Persgroep Publishing de mediasector in Vilvoorde verder zal versterken.” Bonte reageerde in mei van dit jaar verontwaardigd toen bekend raakte dat de nieuwsredactie van VTM NIEUWS door de fusie met De Persgroep mee naar Antwerpen verhuist.

Er zijn de komende jaren tal van veranderingen op til in het Vlaamse medialandschap. De fusie tussen Medialaan en De Persgroep, uitgever van onder meer De Morgen, Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en Humo, staat volop in de steigers. Alle nieuwsredacties van beide mediagroepen, verenigd in News City, verhuizen wellicht tegen het najaar van 2019 naar het nieuwe gebouw van De Persgroep in Antwerpen.

Voorts start NRJ, de nieuwe commerciële radiozender van mediagroep SBS (onder meer eigenaar van Vier en Vijf), komend najaar met uitzenden. De nieuwe radio is na de zomer via FM, online en via de kabel te beluisteren.

bron: Belga