14.000 euro ingezameld voor mishandelde kat

De crowdfunding voor het jonge katje Sprotje, dat vorige week mishandeld binnengebracht werd bij Dierenartsenpraktijk Overleie in Kortrijk, heeft 14.000 euro opgeleverd. Dat melden de initiatiefnemers. Omdat dat veel meer is dan nodig voor de verzorging schenkt de praktijk 11.000 euro aan tien vzw’s die werken rond dierenwelzijn en -opvang. Vorige week werd Sprotje binnengebracht met ernstige brandwonden en bloedingen. Het katje was mishandeld door een jonge Oekraïner die Sprotje een kwartier in de oven had gestoken en de poes gebruikte als voetbal.

Meteen werd een crowdfunding opgestart en dat leverde al snel veel geld op om Sprotje te verzorgen. Daarom wordt 11.000 euro verdeeld over tien vzw’s. “De rest van het geld gebruiken we voor de juridische procedure tegen de dader”, aldus Valérie Huvaere van de dierenartsenpraktijk.

“We trekken ook iets meer geld uit voor de verzorging want die blijkt intenser dan gedacht. De volledige linkerzijde van de kat is weggebrand. Maar ze eet goed en haar bloedwaarden zijn normaal, dus Sprotje is niet meer in levensgevaar.”

Er kwamen ontzettend veel aanvragen binnen om Sprotje te adopteren. Inmiddels heeft de praktijk al enkele adoptiegezinnen op het oog. “We kunnen de mensen aanraden om naar het asiel te gaan. Die zitten overvol en er zijn heel veel ‘Sprotjes’ in het asiel te vinden die ook hulp nodig hebben”, besluit Huvaere.

De crowdfunding loopt nog. Er staan nog enkele vzw’s op de reservelijst mochten er nog veel geld gedoneerd worden.

bron: Belga