VIDEO. Spookfiguur jaagt vrouw de stuipen op het lijf

Halloween valt vroeg dit jaar. Of zo lijkt het toch. Een Britse vrouw heeft zich een hoedje geschrokken toen ze een schim ontdekte op een filmpje van haar zoon. De beelden gaan viraal en jagen iedereen angst aan.

Louise Lenton nam haar 5-jarige zoon mee naar de parking van Oldway Mansion, een leegstaand kasteel. Daar leerde ze de jongen fietsen onder het toeziend oog van de ‘geest van een oude vrouw’.

“Mijn partner en ik hadden ons opgesplitst. Hij was met de honden gaan wandelen terwijl ik onze zoon leerde fietsen”, vertelt Lenton aan Devon Live. De vrouw maakte een filmpje van haar zoon en merkte pas toen ze weer thuis was iets vreemds op.

Oude vrouw

Op de beelden is duidelijk te zien dat er een persoon aan het raam staat en naar het fietsend kind kijkt. Voor meer informatie stapte de ongeruste moeder naar het regionale bestuur. Daar kreeg ze te horen dat er die dag enkel beveiligingspersoneel aanwezig kon geweest zijn.

De Britse moeder geloofde voordien niet in geesten, maar begint nu te twijfelen. “De schim kan geen beveiliger geweest zijn. Het leek namelijk een oude vrouw in victoriaanse klederdracht”, aldus Lenton.