Panama hoopt dat alle Rode Duivels fit geraken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maandag spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het WK in Rusland. De tegenstander is dan Panama. Het wordt een galawedstrijd voor de bescheiden Panamezen. Ze hopen dan ook op een volledig fitte Belgische selectie. De Rode Duivels versloegen gisteren Costa Rica in een oefeninterland met 4-1. De Panamese selectie volgde de wedstrijd aandachtig op televisie. Ze zagen onder meer hoe Eden Hazard na 70 minuten vervangen moest worden na een tik op de knie.

"Ik hoop dat Hazard erbij zal zijn tegen ons", zei aanvaller Gabriel Torres tijdens een persconferentie in het Russische Saransk. "We willen namelijk dat alle Belgen fit geraken, omdat het voor ons een droom is tegen hen te mogen spelen. We willen echt genieten van het duel tegen België." Ook aanvaller Ismael Diaz was een aandachtige kijker. "Ook al was het slechts een oefeninterland, we zagen duidelijk de aanvalskracht van België", zei hij. "We moeten maandag proberen niet dezelfde fouten te maken als Costa Rica."

Iedereen verwacht dat Panama tegen de Rode Duivels de bus voor eigen doel zal parkeren en zal proberen de nul te houden. Volgens Gabriel Torres zal het tactisch plan dan ook van groot belang zijn. "We zullen ons inderdaad niet te beroerd voelen om wat meer te verdedigen", zei Torres. "Het is ons eerste WK, we zullen tactisch goed moeten staan om de nul te houden. Maar onze coach kan ons die tactiek bijbrengen. Toch is het voor onze spitsen het belangrijkst om zoveel mogelijk kansen te creëren vanaf de eerste wedstrijd."

Ismael Diaz stak zijn ambitie dan weer niet onder stoelen of banken. "Ons tactisch plan is natuurlijk van levensbelang om een goed resultaat te behalen. Maar ik droom er wel van om op dit WK te scoren", zei hij. "Het is voor elke speler op aarde een droom om als debutant op het WK een doelpunt voor zijn land te scoren. Grote spelers hebben die droom en ik ook. Al komt het team natuurlijk op de eerste plaats."

Bron: Belga