Ontmoeting Trump-Kim – Uitgebreide bilaterale meeting afgelopen, werklunch van start gegaan

Ontmoeting Trump-Kim - Uitgebreide bilaterale meeting afgelopen

In Singapore is ook de tweede etappe van de top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un afgelopen. De delegatie schuift vervolgens de benen onder tafel voor een werklunch. Aan de bilaterale gesprekken namen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen deel, net als de voormalige buitenlandminister Ri Su Yong en het voormalige hoofd van de geheime dienst Kim Yong-chol. Aan Amerikaanse kant schoven ook stafchef van het Witte Huis John Kelly en nationaal veiligheidsadviseur John Bolton mee aan tafel.
Die laatste is een opvallende gast, omdat hij in mei nog voor controverse en woede zorgde door te verwijzen naar het “Libisch model” in de afhandeling van de onderhandelingen met Noord-Korea. Hij verwees zo naar het akkoord tussen de VS en de Libische leider Moammar Kadhafi over de denuclearisatie in ruil voor het opheffen van sancties in 2000. Enkele jaren later werd Kadhafi afgezet en gedood door door de VS gesteunde rebellen.
Voor de lunch worden de aanwezigen nog vervoegd door extra gasten, zoals Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders en de zus van Kim, Kim Yo Jong.
Op het menu staan Koreaanse en internationale gerechten, zoals een garnalencocktail, rundsvlees in rodewijnsaus en aardappelgratin, varkensvlees in zoetzure saus met gebakken rijst en kabeljauw.

bron: Belga