Aandeelhouders New Yorkse olietankerrederij Gener8 keuren overname door Euronav goed

De aandeelhouders van de New Yorkse olietankerrederij Gener8 Maritime hebben de overname door de Antwerpse concurrent Euronav maandag goedgekeurd. Dat maakte Euronav bekend. Officieel spreken Euronav en Gener8 over een fusie, door inbreng van alle aandelen van Gener8 in Euronav. Daardoor wordt Gener8 een volle dochter van Euronav. Euronav behoudt na de transactie 72 procent van het kapitaal, de aandeelhouders van Gener8 28 procent.
Euronav betaalt de transactie in aandelen. Per aandeel Gener8 krijgen de aandeelhouders 0,7272 aandeel Euronav. Het gaat om een premie van 35 procent bovenop de koers van de Amerikaanse reder bij het afsluiten van de deal in december, oftewel een deal van 493 miljoen dollar. Euronav geeft daarvoor 60,9 miljoen nieuwe aandelen uit.
Door de overname beschikt Euronav nu over een vloot van 74 olietankers en 2 FSO-schepen (‘Floating Storage and Offloading’ of drijvende olieopslagtanks). De totale vloot heeft een beschikbare bruto tonnage van 19,4 miljoen, en is daarmee naar verluidt de grootste onafhankelijke olietankerrederij ter wereld.

bron: Belga