Sokken met sandalen zijn in

Sokken in sandalen zijn hip
Instagram / ecofabshoes

Sokken in sandalen zijn hip en trendy in modeland. Ook al is die combinatie voor veel mensen een gigantische modeblunder. Heel wat fashionista’s zijn wel fan en haalden hun favoriete paar kousen al boven.

Bij sokken in sandalen krijg je meteen het beeld in je hoofd van een vader die op vakantie het onflatterende schoeisel draagt. Dat beeld zal nu veranderen. Steeds meer modehuizen zoals Givenchy, Valentino en Chanel komen ermee op de proppen en sturen hun modellen de catwalk op met sokjes aan. Ook Kendall Jenner doet mee met de trend. Het Amerikaanse model pronkte op de rode loper van het Filmfestival in Cannes met doorzichtige sokken in haar pumps.

Sokken in sandalen zijn hip
AFP / A.C. Poujoulat

Aan de discussie of kousen in sandalen nu net mooi of juist helemaal fout zijn, komt geen einde. Je mag het dan spuuglelijk vinden, de trend heeft wel heel wat voordelen. Door sokken te dragen in je schoenen krijg je minder snel last van blaren en doen je voeten minder pijn. Je hoeft je ook niet meer naar de pedicure te haasten om nog snel een mooi kleurtje op je teennagels te krijgen.

Ben je fan van de combinatie? Kies dan voor sokjes met een leuke print of felle kleur. Wil je iets specialers? Ga dan voor glitter- of visnetkousen.

A post shared by h (@haniahaniahania) on

A post shared by Why Not (@whynotas) on