Werken voor de goede doelen : Fien Louwagie voor EVA vzw

Jouw goed doel heet EVA…wat doe je er?

EVA vzw stimuleert iedereen om meer plantaardig te eten, want dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de mensen in het Zuiden. We doen dit op een praktijkgerichte manier, want door zelf te koken en te proeven wordt de drempel om plantaardig te eten lager. 14 februari is trouwens Try Vegan gestart, een campagne i.s.m. Be Vegan waarbij alle deelnemers gratis online coaching krijgen om plantaardig te eten.

Daarnaast zorgen we er via trajectbegeleiding bij grootkeukens voor dat er ook in bedrijfsrestaurants en scholen plantaardig wordt gekookt. Als Community Manager volg ik de social media op, ondersteun onze 15 lokale EVA-groepen en sta ik in voor de fondsen- en ledenwerving.

Wat motiveert je?EVA heeft een positieve aanpak, dit past bij hoe ik zelf in het leven sta. En zien hoe hard vrijwilligers zich inzetten voor EVA, geeft me zelf nog meer motivatie.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Geen EVA zonder vrijwilligers. Je kunt aansluiten bij een van de lokale groepen. De kookworkshops worden begeleid door vrijwilligers. En daarnaast zijn er verschillende losse vrijwilligersvacatures, vaak voor zaken die je makkelijk van thuis uit kan doen.
Info: www.evavzw.be


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.