4 redenen waarom je een bedrijfscoach onder de arm moet nemen

Een gezonde levensstijl is niet langer enkel een individuele verantwoordelijkheid. Ook werkgevers hebben baat bij een (gezond) duwtje in de rug van hun werknemers. Daarom spoort het Vlaams Instituut Gezond Leven ondernemingen aan om subsidies voor een opgeleide bedrijfscoach aan te vragen.

1. Bedrijfsimago

Als onderneming kan je je profileren als gezond bedrijf, wat huidige werknemers trots maakt en nieuw talent aantrekt. “Je moet wel het hele bedrijf overtuigen, zodat het management én de werkvloer willen investeren in een gezondere werkomgeving”, vertelt Lisa Gebbett van Gezond Leven. “Met behulp van de coach start de onderneming met het samenstellen van een representatieve werkgroep en het vergroten van het interne draagvlak, wat allemaal bijdraagt tot het uitdragen van een gezond bedrijf.”

2. Voordelen op korte termijnDe werkgroep analyseert onder begeleiding van de coach wat de noden, wensen en mogelijkheden van de onderneming zijn. Op deze manier kan je effecten op korte termijn verwachten. Werknemers zijn meer geëngageerd en tevreden over hun job en zijn meer betrokken bij de onderneming. Gevolg? Minder personeelsverloop.

3. Kleine veranderingen

Samen met de coach brainstorm je over acties. De coach begeleidt de onderneming bij het opstellen van het actieplan. Het is niet nodig om uitgebreide, dure acties uit te voeren. Via kleine veranderingen, zoals statafels in een vergaderruimte of bewegingstussendoortjes stimuleer je al de gezondheid in je onderneming.

4. Return on investment

De laatste stap is de evaluatie, aanpassing en verankering van het preventief gezondheidsbeleid in de onderneming. Na een langere periode komt de coach opnieuw langs. Hoe zijn de acties tot nu toe verlopen? Is het actieplan verankerd in de bedrijfscultuur en in het beleid? Op lange termijn zal je merken dat gezonde werknemers productiever zijn én minder vaak ziek en afwezig zijn. Een win-winsituatie voor werknemer en werkgever!

Wacht niet langer, dien met je onderneming een subsidieaanvraag in op
www.gezondopdewerkvloer.be