WK 2018 - "Het moment voor deze generatie is aangebroken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden Hazard maakte eerder al duidelijk dat hij met torenhoge ambities naar het WK trekt en dat bevestigde hij zondag in Tubeke nog eens. "Dit is niet alleen het moment voor mij, maar voor deze hele generatie", vertelde de 27-jarige aanvoerder, die deze week tegen Egypte een bloedvorm etaleerde. "We zitten allemaal op onze top: we spelen bij topploegen en hebben een goed seizoen achter de rug. Als we iets moois willen neerzetten, zal het nu moeten gebeuren. In vergelijking met de vorige toernooien zit er nu meer volwassenheid in de groep, dat is ook logisch. We gaan naar Rusland om een prijs te pakken, al wordt dat niet makkelijk."

Toch ziet de aanvoerder nog wat werkpunten. "Defensief, offensief en tactisch kan het altijd beter, we moeten blijven vooruitgang boeken. We moeten tegenstanders vanaf de eerste minuut onder druk zetten en dat niet meer loslaten. We zitten nu in een proces met als uiteindelijke doel ons klaar te stomen voor het toernooi. Het resultaat zal tegen Costa Rica dan ook niet het belangrijkste zijn. Tegen Portugal en Egypte hebben we al goeie zaken getoond, met nul tegendoelpunten als gevolg."

Vooralsnog blijft Hazards toekomst bij Chelsea onduidelijk. De winger ligt er nog tot 2020 onder contract en dus breekt er een cruciale zomer aan: als hij niet bijtekent, gaat hij in 2019 immers zijn laatste contractjaar in en komt Chelsea in een lastige positie. "Momenteel ben ik daar niet mee bezig, want ik focus me alleen op het WK. Ik kan wel zeggen dat het een lastig seizoen was met Chelsea, gelukkig winnen we op het einde nog de FA Cup. Ik ben wel benieuwd naar wat er te gebeuren staat bij de club wat betreft de manager en de eventuele komst van nieuwe spelers. Ik wil graag weten wie er komend seizoen bij Chelsea speelt. De transfermarkt is echter nog niet open, dat bezien we na het WK wel."

Bron: Belga