Vlaamse orkesten ondersteunen jonge talenten met Youth Orchestra Flanders

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jonge muzikale talenten van 15 tot 26 jaar krijgen vanaf nu een kans om hun carrière een vliegende start te geven dankzij de oprichting van het Youth Orchestra Flanders. Het jeugdorkest is een initiatief van het orkestwezen, het academische landschap en de grote concertzalen in Vlaanderen. Het Youth Orchestra Flanders moet de schakel worden tussen de conservatoria en het professionele orkestwezen in Vlaanderen. De pre-professionele muzikanten krijgen daarvoor vakkundige begeleiding van Antwerp Symphony Orchestra, het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen en Brussels Philharmonic, het vroegere Vlaamse Radio Orkest. Alle kandidaten tussen 15 en 26 jaar kunnen zich via de website www.youthorchestraflanders.be vanaf vandaag aanmelden voor de audities die in september 2018 zullen plaatsvinden.

"Ervaring opdoen in een orkest dat gecoacht wordt door de aanvoerders en solisten van Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen is voor de betrokken, jonge muzikanten een inspirerende praktijk", zegt dirigent Edwin Outwater. "Behalve een opportuniteit om hun instrumentale vakkundigheid aan te scherpen, is de high-level training in samenspel een essentieel onderdeel voor de ontwikkeling van hun muzikale expertise."

Het Youth Orchestra Flanders zal, onder leiding van Outwater, debuteren op het podium van Flagey in Brussel op 15 februari 2019 en in het Concertgebouw in Brugge op 16 februari 2019.

bron: Belga