Tweede opvangcentrum voor migranten geopend in Haren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen opent morgen in Haren Porte Ulysse een tweede opvangcentrum voor migranten. Het centrum beschikt over 300 bedden. Twaalf medewerkers van het Rode Kruis en Samusocial plus een dertigtal vrijwilligers zullen de nachtopvang behartigen. Het burgerplatform stoort zich aan het gebrek aan daadkracht van de regering wat het opvangen van migranten betreft. Vooral staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is voor het platform de kop van Jut. Hij "lijkt vastbesloten de opvangcrisis in België enkel met repressie te beantwoorden".

Het platform steekt zelf de handen uit de mouwen "bij gebrek aan structurele oplossingen door de federale regering". Steun kreeg het wel van de Brusselse regering en de stad Brussel. Die laatste heeft zich geëngageerd om het gebouw Blue Star gratis ter beschikking te stellen.

Het burgerplatform preciseerde dat een bedrag van 2,7 miljoen euro (2,1 miljoen euro voor Samusocial en 606.000 euro voor het platform zelf) door de Brusselse regering is vrijgemaakt op het einde van de winterperiode.

bron: Belga