Waarom 'hard to get' spelen niet werkt

Iedereen versiert zijn of haar crush op een andere manier. En 'hard to get' spelen is een populaire methode. Toch doe je dat maar beter niet. Volgens een Amerikaans onderzoek ben je namelijk aantrekkelijker wanneer je je geïnteresseerd opstelt. 
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Voor het onderzoek moesten singles met elkaar chatten. Op het einde kregen ze te horen of hun gesprekspartner al dan niet in hen geïnteresseerd was. Nu blijkt dat mensen die interesse toonden, aantrekkelijker gevonden werden. "We verlangen meer naar een persoon wanneer we zeker zijn dat de andere ook interesse heeft", klinkt het bij de onderzoekers.

Zelfbescherming

Volgens psycholoog Gurit Birnbaum is 'hard to get' spelen een vorm van zelfbescherming. "We willen het risico niet lopen om gekwetst te worden. Daarom stellen we ons niet graag kwetsbaar op." Toch is het gevaarlijk om te doen alsof je ongeïnteresseerd bent. Je zal namelijk vooral mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in de 'jacht' en niet in een langdurige relatie. Zo word je vaker gekwetst en zal je nog meer de neiging hebben om jezelf te beschermen.