Uitgaan met vrienden is goed voor je gezondheid

Vriendschap is goed voor je gezondheid
Foto Pixabay

We wisten het al langer, maar het is nu eindelijk bewezen: op stap gaan met je vrienden is goed voor je gezondheid. Zeker als je ouder wordt, bestaat er geen beter medicijn dan vriendschap.

Uitjes met je vrienden zijn goed voor je geheugen. Dat heeft universitair onderzoek aangetoond volgens Libelle. De wetenschappers peilden naar de gezondheid van tachtigplussers. Opvallend: de wetenschappers konden de deelnemers opdelen in twee groepen. De ene groep scoorde gemiddeld, de andere groep stak boven dat gemiddelde uit. De proefpersonen van de laatste groep waren gelukkiger en hadden een veel beter geheugen. Bijgevolg hadden ze ook een kleinere kans op Alzheimer en andere ziektes.

Goed advies

Het verschil? De mannen en vrouwen van de ‘gelukkige’ groep hadden een opvallend grote sociale kring. De deelnemers spraken over diepgaande vriendschappen, anders dan ze met hun familie hadden. Door hun vriendschappen hadden ze minder stress en meer positiviteit in hun leven. Want echte vrienden helpen je wanneer je het moeilijk hebt, en ze geven je goed advies bijvoorbeeld op het vlak van gezondheid.