Rode Duivels tanken vertrouwen tegen Costa Rica

De Rode Duivels hebben maandagavond in een sfeervol Koning Boudewijnstadion in Brussel hun uitwuifwedstrijd voor het vertrek naar het WK in Rusland na een overtuigende prestatie met 4-1 (rust: 2-1) gewonnen van Costa Rica.
Mare

Voor de pauze hadden de Rode Duivels al twee keer gescoord, de tegentreffer van Bryan Ruiz was niet meer dan een kanttekening te noemen. Het thuisland monopoliseerde het leer en onder impuls van een wervelende Eden Hazard werden de bezoekers met de rug tegen het eigen doel gedrukt. Toch duurde het net iets meer dan een halfuur voor Dries Mertens als eerste Belg op het scorebord kwam. De spits van Napoli zag zo een einde komen aan een droogte van acht wedstrijden. Met de rust in zicht bevestigde Mertens door Lukaku de 2-1 voor te schotelen. Even voordien had Jan Vertonghen op hoekschop ook al de weg naar de netten gevonden, zijn treffer werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Courtois kansloos

De troepen van Roberto Martinez wisten zo nog voor de pauze de openingstreffer van Ruiz uit. Na slecht uitverdedigen van Vertonghen kwam het leer voor de voeten van de ex-Gentenaar en die liet Thibaut Courtois kansloos.

Na een aanval uit het boekje - na alweer een flits van een ongrijpbare Hazard - tekende Big Rom vlak na de pauze met een rake kopbal voor de 3-1, treffer nummer 36 in het nationale shirt voor de Belgische topschutter aller tijden. In zijn voorbije negen wedstrijden bij de nationale ploeg kwam Big Rom enkel tegen Portugal niet tot scoren. Net voor het uur bood hij invaller Michy Batshuayi de 4-1 aan, in een tweespitsensysteem kan het dus ook.

Hazard valt uit

Enige minpunt in een voor het overige vrijwel perfecte wedstrijd, was het uitvallen van Hazard zo'n twintig minuten voor affluiten. De aanvoerder trekkebeende en trok samen met de bondsdokter meteen naar de kleedkamer.