Al 11.000 euro opgehaald voor mishandelde kat Sprotje

Sprotje
Facebook / Dierenartsen Overleie

De tien maanden oude kat Sprotje werd als voetbal gebruikt en vervolgens in een oven van 200 graden gestopt. Dierenartsen hebben een crowdfunding opgestart om geld op te halen voor de verzorging van het beestje. Inmiddels is er al meer dan 11.000 euro opgehaald.

Sprotje werd door een omstaander uit de oven gered en uiteindelijk naar een dierenartsenpraktijk gebracht. Hoewel ze daar eerst vreesden dat ze het diertje uit haar lijden zouden moeten verlossen, maakt Sprotje kans op volledig herstel.

Langdurige verzorgingDe kat is aan één kant zwaar verbrand en heeft daarnaast nog verschillende brandwonden opgelopen. Het arme beestje zal weken, misschien maanden veel verzorging nodig hebben.

De dierenartsenpraktijk heeft daarom een crowdfundingsactie gestart om Sprotje te helpen. “Wij schatten de onkosten rond de 500 euro. Als we uiteindelijk meer geld inzamelen, gaat het overschot naar het asiel van Zwevegem.” De onkosten zijn alvast gedekt, want ondertussen heeft de actie al meer dan 11.000 euro opgebracht.